Wedden op voetbal

Veel Nederlanders kijken naar voetbal op televisie. Door de verschillende leagues en toernooien is er altijd wel een leuke wedstrijd op TV. Je zult bij één van deze wedstrijden vast weleens met vrienden gewed hebben voor de winnaar. Dit wedden kan ook op een professionele manier. Tegenwoordig vind je namelijk veel verschillende manieren om met geld te wedden op voetbal. Hieronder krijg je een uitleg over de werking, uitbetalingen en waar je dit kunt doen.

Hoe werkt wedden op voetbal?

Jij kan geld verdienen door te wedden op voetbalwedstrijden. Voetbalkenners kunnen namelijk geld inzetten op hun favoriete club of een club waarvan ze denken dat deze gaat winnen. Het inzetten van geld gaat gemakkelijk. Online maak je een account aan en stort je geld op dit account. Hierna kies je een bedrag uit dat je wilt inzetten op een team, eindstand of voetballer. Bij winst wordt het bedrag direct uitgekeerd naar je account, bankrekening of E-wallet. Naast het online wedden is er ook de optie om dit op een fysieke manier te doen. Via de TOTO heb je namelijk ook de optie om via een formulier te wedden. Op dit formulier geef je de wedstrijd aan waar je graag op wilt gokken. Daarna geef je aan wie er gaat winnen en of dit in halftime of fulltime is. Dit formulier wordt gescand en jij krijgt een lot hiervoor terug. Dit lot reken je af bij de kassa. Heb jij een goede gok gemaakt? Dan kun je met je lot terug naar de winkel. Hier scannen ze je lot en wordt het gewonnen bedrag uitgekeerd.

Waar kun je online wedden?

Er zijn online veel verschillende websites waar jij kan wedden op voetbal. Bekende websites waar veelal op een veilige manier gewed kan worden, zijn websites als Unibet en TOTO. Echter zijn er ook een groot aantal online casino's die deze optie aanbieden. Online wedden is gemakkelijk en snel gedaan. Een groot aantal van deze bookmakers hebben zelfs een applicatie waardoor je onderweg even snel nog kunt inzetten op een wedstrijd. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone met toegang tot het internet en een account waar geld op staat. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit via je computer te doen.

De uitbetalingen

Heb jij een goede uitslag gewed? Dan ontvang je jouw bedrag keer een bepaalde waarde. Deze waarde wordt altijd aangegeven bij het inzetten. Heeft een team minder kans om een wedstrijd te winnen? Dan is de waarde bij winst hoger. Nadat het laatste fluitsignaal geklonken heeft, zal de wedstrijd vastgelegd worden. Hierna wordt er berekend wat je bij winst uitbetaald krijgt. Dit bedrag wordt dan binnen enkele minuten of uren overgemaakt. Houd er wel rekening mee dat het uitbetalen bij iedere bookmaker anders is. Zo zijn er bookmakers die alleen het geld over kunnen maken naar je bankrekening terwijl een andere bookmaker juist alleen geld kan storten naar een E-wallet. Zorg dat je vooraf hier altijd onderzoek naar doet.