Voetbal games

Voetbal is één van de meest gespeelde en populaire sporten wereldwijd. Logischerwijs zijn er zodoende ook diverse online games die volledig in het teken staan van voetbal. Deze online games zijn in veel gevallen net zo populair als de sport zelf. Door de ontwikkelingen op het gebied van online games in de afgelopen jaren beschikken veel online voetbal games over de mogelijkheid om dit online te spelen. Ook kun je doorgaans kiezen uit verschillende speelmogelijkheden. Zo kun je naast online ook tegen elkaar spelen, met elkaar of 2 vs 2. Op deze pagina wordt stilgestaan bij de wereld van voetbalgames. Spektakel gegarandeerd!

FIFA en PES: eeuwige concurrentie

Twee van de meest populaire voetbal games ooit zijn FIFA en PES. Beide spellen worden al diverse jaargangen aangeboden op populaire apparaten als de Playstation, Xbox en PC. Ieder jaar brengen beide giganten een nieuwe versie uit. Dit vanwege het feit dat er jaarlijks nieuwe tenues, spelers en clubs beschikbaar zijn. De meningen over welk spel nu precies het beste is, zijn verdeeld. Doordat FIFA echter over meer licenties beschikt, voorziet de voetbalgame in meer mogelijkheden.
Beide games zijn de laatste jaren ook steeds populairder op online gebied. Met name de FIFA Ultimate Team (FUT) variant beschikt over veel bekendheid wereldwijd.

De populariteit van simulatiegames

Een andere populaire variant van voetbalgames zijn de zogeheten simulatiegames. Bij deze simulatiegames wordt het voetbalspel als het ware nagespeeld. Eén van de populairste simulatiegames is Football Manager. Bij deze online game ben jij de manager en heb je jouw team onder controle. Hierbij heb jij de verantwoordelijkheid omtrent het samenstellen van jouw team en het ontwikkelen van een succesvolle tactiek. Met het door jou samengestelde team kun je vervolgens deelnemen aan competities en toernooien om vervolgens prijzen te winnen. Met welk team ga jij het opnemen tegen de rest?