Gratis online gamen

Voetbal stopt niet bij het sporten en kijken van wedstrijden. Tegenwoordig zijn er ook complete spellen die ontworpen zijn rondom deze sport. De spellen zijn daarbij voorzien van een online functie waarmee je tegen andere spelers over de hele wereld kunt spelen. Het is daarnaast ook mogelijk om samen te spelen of tegen elkaar te spelen op één console. Jij zult je dus nooit vervelen met deze spellen!

Games voor de consoles

Veel mensen hebben tegenwoordig één of meerdere gameconsoles in huis. Op deze consoles worden spellen ontworpen die gespeeld kunnen worden. Het spel FIFA is één van de meest populaire spellen voor de gameconsole. Dit spel kan zowel op de XBOX One als Playstation 4 gespeeld worden. Ieder jaar wordt er een nieuwe variant ontworpen die voorzien wordt van de laatste technologische snufjes. Het spel is tegenwoordig voorzien van een aantal opties. Spelers kunnen trainingen volgen, een carrière starten, toernooien spelen, online tegen anderen spelen en er is FIFA Ultimate Team. Bij deze laatste optie stel je een eigen team samen en speel je online tegen andere teams. Nieuwe spelers of “packs” kunnen gekocht worden door geld of verdiende munten uit te geven. De grote tegenhanger van FIFA is het spel PES. Pro Evolution Soccer heeft veel weg van de bekende EA variant. Echter zitten hier toch een aantal verschillen in. Het spel heeft namelijk een betere gameplay waarbij een fijnere motoriek is toegepast. Een groot nadeel van PES is dat het spel veel minder licenties heeft. Je kan er wel een team samenstellen en tegen anderen spelen, maar dit is toch anders dan bij FIFA.

Arcade spellen

Als je online op zoek gaat naar voetbal spellen, zul je niet lang hoeven te zoeken. Er zijn een groot aantal sport & voetbal spelletjes die aangeboden worden op diverse websites. Deze spellen zijn handig wanneer je maar een geringe tijd hebt om een spel te spelen, voor kinderen die nog niet toe zijn aan echte spellen en voor je aandacht even te verleggen. Met deze spellen is een minimale tactiek nodig en is het vaak een spel waar je op doel moet schieten, een bal hoog moet houden of een object om moet schieten. De voetbal arcade spellen kunnen altijd en overal gespeeld worden en dat maakt ze zeer aantrekkelijk.

Football Manager

Als laatste is er ook nog Football Manager. Met dit spel kun je online manager worden van je eigen club. Jij hebt dus in de hand hoe je wedstrijd gaat verlopen. Als manager stel je jouw eigen team samen en worden tactieken en de vorm van het team door jou bepaald. Het team dat je samengesteld hebt, gaat dan een competitie of toernooi in. Hier worden wedstrijden gesimuleerd. Het spel Football Manager is beschikbaar voor consoles en PC. Echter kun je je ook online inloggen op Online Soccer Manager waarbij gebruik wordt gemaakt van echte statistieken van voetballers. Deze variant is gratis en kan altijd en overal gespeeld worden.